04.08.20211min

Зрадник серед радників

09900D1B-345A-419B-90BE-B0E2079991F8

Посадовці часів Януковича й надалі дивують своєю винахідливістю. Їм би на якихось курсах виживання викладати. Ну от яким дивом у владному кабінеті може опинитися людина, про яку мільйон статей, повідомлень і відео, як воно бухе вхлам за кермом покалічило цілу родину. Мова про Івана Федорка.

5 років тому Федорко курував подачу вагонів у самоназвані ЛДНР, аби з непідконтрольних територій, вивозили вугілля. Це був чи не єдиний заробіток терористів, окрім прямого фінансування з Москви. Адже у цивілізованому світі це називається фінансування тероризму. Федорко і компанія возили вугілля і забезпечували терористів коштами на знаряддя вбивства українських захисників. А місяць тому він став радником нового міністра інфраструктури.

Як діяти високим державним діячам, коли їхні підлеглі потрапляють у халепу? А коли їх ловлять під наркотиками, з повіями. Коли вони насмерть збивають людей. Минула влада для себе це питання вирішила доволі просто. Ось пост міністра інфраструктури Володимира Омеляна за 2016 рік.

Тоді один високопосадовців «Укрзалізниці» Іван Федорко п’яним за кермом протаранив машину, у якій їхала сім’я журналіста Максима Левіна. Двоє дітей отримали забої, а найбільше постраждала дружина Максима. Її ушпиталили з численними переломами та забоєм мозку. Федорко втік з лікарні, де мав пройти обстеження на алкоголь. А наступного дня у столиці «придбав» довідку, що був тверезий. Міністру інфраструктури, довелося вибачатися за підлеглого і звільнити його.
5 років про Федорка ніхто не чув.

І ось він знову якимось чином став радником нового міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Його посада зобов’язує підставляти міністрові плече. Втім як би так не вийшло, що він підставить і самого міністра.