03.08.20211min

Зерно планують красти вагонами

F7EB04F1-4275-4C28-94A5-C3A0FA5A921C

З наближенням жнив в Україні починають проявлятися «схематозники». Цього разу «щур», який планує незаконно нажитися на зерні, сплив у міністерстві інфраструктури.

Наприкінці червня, якимось чином радником очільника відомства став корифей корупції на український залізниці Іван Федорко. Той самий, який 2016 року виділяв вагони для незаконного вивозу вугілля з окупованого Донбасу, той самий, якого вигнали з «Укрзалізниці» за те, що п’яний за кермом ледь не вбив сім’ю журналіста Макса Левіна. Так ось цей персонаж, якимось дивом повернувся на державну посаду.

23 липня на нараді у міністра він запропонував централізовано розподіляти виділення зерновозів. І центр прийняття рішень має бути на Одеській залізниці. Бо Федорко там колись працював, тож лишилися зв’язки. За словами учасників зустрічі пропозиція була настільки нахабною, що її цього разу просто проігнорували.
Федорко лишається у кріслі радника міністра тож «схеми» із зерновозами ще попереду. Якщо його вчасно не звільнять.