21.12.20201min

Юрія Вітренка призначено в.о. міністра

5EAB2300-0464-4C89-80AD-6601F6B8AE64

Одним з перших про призначення Вітренка сповістив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Згодом ця інформація була підтверджена офіційно – про призначення Вітренка колишнього виконавчого директора НАК ‘Нафтогаз України’ Юрія Вітренка виконувачем обов’язків міністра енергетики, повідомив урядовий портал. Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні уряду в понеділок увечері. Зокрема, Вітренко призначений першим заступником міністра енергетики, а також на нього покладено обов’язки міністра. Крім того, Кабмін звільнив Ольгу Буславець із посади першого заступника міністра енергетики за її заявою.  Нагадаємо, Вітренку 17 грудня у Верховній Раді не вистачило 40 голосів за призначення першим віце-прем’єром – міністром енергетики України.

Також повідомляється, що на цьому ж засіданні Кабінет Міністрів призначив головою Державної фіскальної служби колишнього начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань служби Вадима Мельника.