29.12.20201min

Як розважалися українці під час коронавірусу та що змінилося в їхніх уподобаннях?

inx960x640

За 2020 рік людям довелось звикнути до нових реалій. Під час карантину робота та навчання перейшло у онлайн режим, носіння маски стало маст-хев  та навіть розваги змінили свої тенденції.

Перебуваючи вдома, українці  намагалися знайти розваги для себе та рідних в інтернеті. Перше місце за кількістю запитів у Google займає спирт. Про це свідчить аналітика Google Trends Data & Insights Strategist Carat Ukraine. Також найбільше шукали люди такі позиції: домашня випічка, як зняти гель-лак, замовити онлайн,  фільм «Зараження» 2011 року,  розваги і серіали, комп’ютерні ігри, онлайн-освіта, фітнес удома, медитації.

Наш журналіст також поспілкувався з президентом Української ресторанної асоціації Сергієм Трахачовим. Він розповів,  як  розповів як карантинні обмеження змінили пріоритеті українців в відвідування закладів харчування.

«Звичайно ми відчули спадок у відвідуванні людей заходів харчування, а під час жорсткого карантину весною взагалі продажі скоротилися майже на 70 відсотків. Люди стали більш обережними, тому тільки доставка нас врятовує та мабуть вихідні, у ці дні люди більш активні. Сума збитків, яка понесла ця сфера мільйони гривень та коли вона відновиться хоча б на рівень 2019 року невідомо»,- прокоментував Сергій.

Такий відпочинок як похід до кіно також втратив свою популярність. Як прокоментував нам представник сеті кінотеатрів, збитки щомісяця сягали 5-10 мільйонів гривень і тільки на деякі прем’єри люди активно ходили, а загалом зали порожніли.

При досить низькому відвідуванні було виписано достатньо адміністративних порушень українцям із початку карантину та під час карантину вихідного дня.

На своїй офіційній сторінці Національної поліції України виклали статистику складених адміністративних протоколів із початку дії карантинних обмежень.

Як повідомляється, що тільки за карантин вихідного дня було складено 1144 адміністративних порушень. Зокрема: закладів торговельного та побутового обслуговування – 969, закладів громадського харчування – 327, закладів з надання послуг розміщення – 18, торговельно-розважальних центрів – 22, спортивних залів та басейнів – 5, дискотек та нічних клубів – 4, театрів, кінотеатрів та музеїв – 2.

«Загалом із початку дії карантинних обмежень складено 58 034 адміністративних протоколи, розпочато 494 кримінальних проваджень».

Питання чи зможемо ми проводити час, як раніше досі висіть у повітрі. З одної сторони коли буде вакцинована велика кількість людей та колективний імунітет проти вірусу буде сформовано, тоді зможемо. Але при цьому будемо звертати увагу на особисті межі, санітарні умови закладів. Дезінфектори тепер стоятимуть на кожному столі. Можливо те, що ми почнемо частіше ходити в гості до родичів чи друзів та готувати їжу самостійно, аніж відвідувати заклади чи замовляти доставку. Після пандемії ми будемо намагатися більш уникати скупчення людей у закритих просторах. Концерти у прямому ефірі – вже стали сьогоднішньою реальністю, і вона відкриє величезні можливості для старих та нових артистів. Очевидно, що дистанціювання залишиться з нами ще на декілька років. Пандемія Covid-19 змінила наше ставлення до персональної гігієни, до здоров’я в цілому. А головне, ми будемо віднині думати не лише про себе, але й про оточуючий світ та середовище.