23.12.20201min

В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19

IMG_3551

Сьогодні оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.

Посередником для постачання  вакцини для України з ЄС буде сусідня  Польща, про це  заявив на засіданні уряду прем’єр міністр Денис Шмигаль.

Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Про це повідомив в. о. генерального директора Центру Громадського Здоров’я Ігор Кузін.

Упродовж наступних двох років планують зробити щеплення 50% населення, тож вакцину мають отримати 20 млн українців.

«Ми готові отримувати вакцину вже у першому кварталі 2021 року. Першочерговою буде вакцинація медиків, особливо тих, хто працює в стаціонарах, де надають лікування від COVID-19. Вакцинація для українців з непідконтрольної території також буде доступна — відповідна процедура буде затверджена окремим планом», — зазначив Ігор Кузін.

Він також додав, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп ризику. Планом затверджено 4 етапи вакцинації населення, але його будуть оновлюватимуть що два тижні, аби він відповідав реальній ситуації.