18.12.20208min

Українська вакцина від COVID-19 невдовзі буде випробувана на людях, – голова МОЗ України

497D7346-3C87-484B-B6CC-15E122B806B9

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр охорони здоров’яМаксим Степанов повідомив, що вітчизнянірозробки вакцини вже пройшли стадіюдоклінічних випробувань, які тривалимайже пів року, і на черзіпідготовка до проходження клінічних випробувань. Степанов не розкрив подробиць стосовно препарату, зазначивши, що його готує«одне з українських фармпідприємств».

Раніше повідомлялося, що над розробкоювакцини працюють українські та американські компанії, а також вітчизнянівчені, зокрема з Інституту мікробіологіїНАН.

За словами Степанова, оригінальнаукраїнська вакцина може з’явитися за рікпісля проведення всіх необхіднихдосліджень.
Нагадаємо, що 11 грудня Україна отрималавід проєкту COVAX офіційне схваленнязапиту на отримання 8 млн доз вакцини відCOVID-19.

Водночасзгідно з опитуванням групиРейтинг, 40% українців не готові зробитищеплення від COVID-19 навітьбезкоштовно.