22.12.20201min

Україна не закриває кордони з Великою Британією

1590123142_0_134_3191_1929_1920x0_80_0_0_68ac7d685565b73d3e3c1dd7d5e0a4b5

Європа закривається від Великої Британії через новий штам коронавірусу, Україна в очікуванні.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що Україна має візовий режим з британцями, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами.

«Зараз рейси виконуються переважно для повернення українців з навчання з-за кордону додому на різдвяні канікули»,- написав Криклій

Водночас, в. о. генерального директора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін запевнив, що уся державна лабораторна мережа країни забезпечена необхідним обладнанням та здатна виявити SARS-CoV-2 у пацієнтів незалежно від його штамів.

А от у самій Великій Британії б’ють нас сполох. Міністр охорони здоров’я країни Метт Генкок заявив, що ситуація з новим штамом коронавірусу «вийшла з-під контролю» влади, – повідомляє Sky News.

«Новий штам COVID-19 вийшов з-під контролю, і люди повинні поводитися так, як ніби у них вже є вірус, особливо в районах Англії з найвищим рівнем обмежень», — заявив чиновник.

За словами міністра, попри те, що усі в очікуванні Різдва, новий заразний штам поширюється занадто стрімко, тому уряду довелося діяти рішуче. Нагадаємо, прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для частини Британії. Медики припускають, що цей різновид вірусу на 70% заразніший, ніж звичайний. Проте свідчень того, що новий штам є більш смертельним, або ж інакше реагує на вже вироблені вакцини, поки що немає.

Після такої заяви усе більше країн Європи закриває сполучення з Великою Британією. Нідерланди ще в неділю були першими, хто оголосив про негайну заборону польотів, до них того ж дня аналогічні повідомлення надійшли з Бельгії, Австрії, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, Швейцарії, Ізраїль, Чехії, Німеччини, Канади та Швеції.