16.01.20221min

У Путіна пояснили, чому тримають війська біля кордону з Україною

42_large-v1635874777

Російські війська залишаються поблизу кордонів України, але на російській території через напружену обстановку в регіоні та дії НАТО. Це “запобіжні заходи”.

Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв’ю телекомпанії CNN. Чиновник наголосив, що росіяни фіксують польоти розвідувальних літаків НАТО, також йде просування інфраструктури Альянсу до російських кордонів.

За словами Пєскова, у зв’язку з цим вживаються запобіжні заходи, чим і зумовлене перебування військових поблизу кордонів України.

Зазначимо, раніше Пєсков заявив, що напруженість на кордоні РФ та України висока. При цьому представник Кремля знову заперечував, що країна-агресор планує ескалацію на цій ділянці. Він наголосив, що США досі не надали доказів того, що Росія хоче вторгнутися до України.

Також Пєсков заявив про поступове вторгнення НАТО до України. Кремль вважає це наближенням до “червоних ліній”. Спікер Путіна уточнив, що Росія бачить загрозу через те, що НАТО тісно співпрацює з Україною, розміщує на її території свою інфраструктуру та проводить спільні навчання з українськими військовими.