29.12.20201min

Супрун з чоловіком висадили з таксі через прохання відчинити вікно

IMG_3946

Колишню голову МОЗ України Уляну Супрун та її чоловіка водій Uber попросив вийти з авто на півдорозі до пункту призначення.

Вона прокоментувала цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук.

«Всі вже знають, що вірус SARS-CoV-2 передається повітряно-крапельним шляхом. Найімовірніше це може трапитися при тривалому контакті (довше 15 хвилин) та на близькій відстані (менше 1,5 метри) від інфікованої людини. Ще імовірніше, що це відбудеться у невеликому та погано провітрюваному приміщенні. Наприклад, у таксі»,-написала Уляна Супрун.

Тому щоразу, коли Уляна з чоловіком Марком замовляють таксі, то вони просять водія трохи відчинити щонайменше одне вікно.

«Але водій сказав, що не хоче цього робити через те, що утвориться протяг. А він боїться захворіти. Тоді ми сказали йому, що від протягу не передаються небезпечні збудники хвороб, на відміну від задушливого повітря. Пробували розказати про дослідження. Але він не захотів нас чути. Натомість запропонував вийти на півдорозі з авто. Водій злякався міфічного протягу більше, ніж реального COVID-19»,- додала лікар.

Врешті решт, Уляна з чоловіком викликали інше таксі Uber, де водій спокійно відчинив вікно на наше прохання й довіз до пункту призначення.