24.12.20201min

Справу проти Олега Татарова забрали з НАБУ та передали до СБУ

IMG_3644

Це сталося після того як Верховний суд постановив, що рішення Печерського районного та апеляційного суду Києва щодо зміни підслідності справи Татарова не підлягають оскарженню. І вчора, виконуючи рішення Верховного суду, в. о генпрокурора України Симоненко визначив підслідність в СБУ. Таким чином справу Татарова передано з НАБУ в СБУ. Сьогодні мали обирати запобіжний  заід для Татарова. Але, з урахуванням зміни підслідності, швидше за все засідання вже не відбудеться.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук.

«Студия Квартал 95 снимает отечественный блокбастер «Спасти рядового Татарова». В новой сцене генеральный прокурор грудью бросается на амбразуру танка НАБУ и забирает у них дело, отдавая его в СБУ. И делает это за секунду до того, как антикоррупционный суд должен был бы отправить его за решетку. Все по лекалам голливуда. Почему в СБУ? А почему бы нет»,- написав Сергій

В свою чергу заступник голови Офісу Президента Олег Татаров коментує, що навіть якщо сьогоднішнього засідання у Вищому антикорупційному суді не відбудеться, то він все одно буде боротися.

«Моя позиція незмінна. Я готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу за участю журналістів, тому що вже три тижні вимагаю від НАБУ представити суспільству хоч один доказ моєї будь-якої протиправної діяльності»,- заявив Олег Татаров у своєму телеграм-каналі.

“У Національному Антикорупційному бюро України обурилися фактом передачі справи та назвали такі дії незаконними. Офіційний сайт НАБУ повідомляє, що детективи вже мають докази щодо Татарова, якого обвинувачують в наданні хабара за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії. Сьогодні Вищий антикорупційний суд мав обрати йому запобіжний захід, але не зміг цього зробити через передачу справи СБУ. Засідання суду зрештою перенесли на понеділок, 28 грудня, на 12:30 “