18.12.20201min

Скандал з призначенням міністрів

Призначення Шкарлета: у "Голосі" заявили про кнопкодавство під час голосування

Сьогоднішнє засідання парламенту було перерване. Голова Верховної Ради керівникам фракцій та груп зібрав нараду через «кнопкодавство» під час учорашнього голосування за кандидатури міністрів. Раніше нардеп Ярослав Железняк написав  у своєму телеграм-каналі про численні випадки неперсонального голосування і попросив оголосити перерву у пленарному засіданні Верховної ради.

Так, напередодні Верховна Рада призначила двох міністрів – Романа Лещенка міністром аграрної політики та Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За останнього було віддано 226 голосів і це мінімальна кількість голосів для прийняття цього рішення.

Після цього фракція «Голос» заявила, що депутат від «ОПЗЖ», чия картка проголосувала за призначення міністра з освіти й науки, не був присутній у залі під час голосування.

Зрештою, засідання Верховної Ради відновилося. А парламентському комітету з питань Регламенту за підсумками наради було доручено до 15 січня розробити зміни до законодавства щодо посилення відповідальності за “кнопкодавство”.