04.12.20201min

Рада сьогодні розгляне пакет законопроектів Зеленського із підтримки бізнесу

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Верховна Рада України на засіданні у п’ятницю, 4 грудня, планує розглянути низку законопроектів, зокрема – пакет законопроектів про підтримку бізнесу на карантині, ініційованих Президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний.

Зокрема, мова йде про проект закону про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених через COVID-19 №4429.

Також планується розглянути проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених через COVID-19 №4430.

Нардепи також розглянуть проект закону №4431 про створення у складі державного бюджету фонду боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 та її наслідками на період дії карантину.

Також Рада сьогодні має намір розглянути законопроект № 4314, який дозволить скоротити термін затвердження клінічних випробувань і реєстрації вакцин та ліків проти COVID-19.

Крім того, сьогодні парламентарі заслухають міністра охорони здоров’я Максима Степанова під час години запитань до уряду.

Водночас, у порядку денному немає законопроектів щодо відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації.

Нагадаємо, до Верховної Ради у четвер було внесено законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо брехні у деклараціях, який передбачає обмеження волі у разі виявленні недостовірної інформації у декларації.

Раніше парламентський комітет із питань правоохоронної діяльності ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити за основу і в цілому напрацьований комітетом законопроект щодо відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації.

Джерело