24.12.20201min

Платні дороги в Україні: уряд назвав розцінки

43

Кабінет Міністрів на останньому засіданні встановив максимальний розмір плати за разовий проїзд по платних дорогах. Згідно з проектом постанови Кабміну проїзд по платних дорогах буде коштувати від 0,023 до 0,133 євро за кожен кілометр в залежності від виду транспортного засобу. За нинішнім курсом це від 80 копійок – для легковиків та мотоциклів до 4,6 грн – для великих вантажівок та автобусів.

Також названі шляхи  в Україні, які можуть бути переведені в статус платних:

• ділянка дороги М-03 від Борисполя до Полтави;
  • частина дороги М-06 Київ-Житомир-Рівне;
  • маршрут від Дніпра до Кривого Рогу і Миколаєва (М-04, Н-11);
  • маршрут Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19);
  • маршрут Харків-Дніпро-Запоріжжя (М-29, M-04, M-18);
  • частина дороги М-14 від Херсона до Миколаєва.

В «Укравтодорі» ще торік говорили про можливу появу платних доріг в Україні. Голова відомства  Олександр Кубраков поприпускав, що платні дороги можуть зʼявитися за 3-4 роки, якщо знайдуться інвестори. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій також анонсував, що в Україні буде збудовано три платні дороги — Львів-Краківець, Київська кільцева та Біла Церква-Київ.