10.02.20211min

Платіжки за тепло й гарячу воду: пояснення «Київтеплоенерго»

unnamed

Суми у платіжках за опалення й гарячу воду зросли приблизно на 30% у порівнянні з минулим роком. У січні 2020 року відбулося зростання тарифів практично на всі комунальні послуги. В середньому платіжки киян збільшилися на 1000 грн. Зокрема, рік тому за опалення квартири площею 50 кв. м власники платили 1200-1300 грн, максимум – 1500 грн. Цього року в платіжках стоять суми 1800-2000 грн.
При цьому тариф на опалення в Києві відповідає рівню річної давності – 1654,71 грн за 1 Гкал, але в рік тому діяла постанова попереднього Кабміну про перерахунок. В результаті, раніше кияни платили в середньому на 30% менше.
Директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін розповів про нарахування за опалення і гарячу воду за січень.