12.04.2022
shhodnya-z-pochatku-vijny-minenergo-fiksuye-ponad-4-tysyachi-sprob-kiberatak-v-sferi-energetyky.jpg

1min
КИЇВ. 12 квітня. УНН. Фахівці щодня фіксують тисячі спроб кібератак на критичну енергетичну інфраструктуру України, більшість з них вдається попередити або відбити. Про це заявив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров під час онлайн-брифінгу у вівторок, пише УНН. Джерело

08.02.2022
izrayilski-vcheni-stvoryly-implantaty-spynnogo-mozku-dlya-likuvannya-paralichu.jpg

1min
КИЇВ. 8 лютого. УНН. Вчені із Центру регенеративної біотехнології Sagol створили імплантати спинного мозку, винахід дозволить людям із паралічем знову ходити. Про це повідомляє УНН з посиланням на Wiley Online Library. Джерело

20.12.2021
u-diyi-z-yavylysya-novi-covid-dokumenty.jpg

1min
КИЇВ. 20 грудня. УНН. У додатку “Дія” відтепер можна згенерувати COVID-сертифікат на підставі негативного ПЛР-тесту, про одужання, а також для дітей віком від 12 років. Про це інформує Telegram-канал “Дії”, передає УНН. Джерело

15.12.2021
tesla-vypustyla-onovlennya-dlya-svoyih-elektromobiliv-systema-spovishhatyme-pro-problemy-z-shynamy.jpg

1min
КИЇВ. 15 грудня. УНН. Компанія Tesla випустила оновлення для своїх електромобілів, яке додало корисну функцію. Система буде виявляти й сповіщати про проблеми з шинами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Mydrivers. Джерело

15.12.2021
inzhenery-rozrobyly-gnuchkyj-akumulyator-dlya-rozumnogo-odyagu.jpg

1min
КИЇВ. 15 грудня. УНН. Рішення підготували вчені університету Колумбії. Акумулятор буде не тільки гнучким та здатним розтягуватися, але й зможе витримати десятки циклів прання. Про це повідомляє УНН з посиланням на New Atlas. Джерело

13.12.2021
ukrayintsi-ne-mozhut-zgeneruvaty-covid-sertyfikaty-u-diyi-v-elektronnij-systemi-ohorony-zdorovya-zbij.jpg

1min
КИЇВ. 13 грудня. УНН. Сьогодні, 13 грудня, в електронній системі охорони здоров’я, до якої лікарі вносять дані про вакцинацію, стався збій. Через це українці не можуть згенерувати COVID-сертифікати у “Дії”. Про це УНН повідомили у Мінцифрі. Джерело

08.12.2021
onovlennya-v-instagram-sotsmerezha-vvodyt-funktsiyi-bezpeky-pidlitkiv.jpg

1min
КИЇВ. 8 грудня. УНН. Соціальна мережа Instagram представила нові функції, які “зроблять її безпечнішою для підлітків” — зокрема, нагадування про необхідність робити перерви під час перегляду контенту, а також функція батьківського контролю. Про це повідомив глава Instagram Адам Моссері, пише УНН. Джерело