20.12.20201min

Новий штам коронавірусу шириться Британією

photo_2020-12-20_13-59-42

За словами британського прем’єр-міністра  Бориса Джонсона, виявлений штам може бути на 70% більш заразним. Відтак, британці будуть змушені відсвяткувати Різдво інакше, ніж планували.

У Твіттері  Джонсона було викладено цілих 3 заяви щодо нового штаму вірусу та змін у святкування новорічних свят через його появу.

«Враховуючи ранні дані про цей новий варіант вірусу та потенційний ризик, з ним пов`язаний, я з важким серцем повинен сказати вам, що ми не можемо продовжувати Різдво, як планували»,- написав Борис Джонсон у своєму Твіттері.

Але поки що немає жодних даних про те, що нова мутація вірусу викликає важчий перебіг захворювання або відрізняється вищою смертністю.

У своєму Твіттері Джонсон також заявив,  “Ми жертвуємо своїм шансом побачити близьких цього Різдва, тож маємо більше можливостей  захистити їхнє життя, щоб ми могли бачити їх на майбутніх Різдвяних святах”.

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я прокоментувала таку заяву  у Твіттері.

«Ми підтримуємо тісний контакт із чиновниками Великої Британії щодо нового варіанту вірусу  COVID19. Вони продовжуватимуть ділитися інформацією та результатами свого аналізу та поточних досліджень. Ми будемо сповіщати держави-члени ВООЗ та громадськість, коли дізнаємось більше про характеристики цього варіанту вірусу та будь-які його наслідки»

Нагадаємо, що Велика Британія стала першою країною в світі, яка схвалила вакцину Pfizer/BioNTech для широкого застосування – вакцинація там триває вже 2 тижні.