13.12.20203min

На головній ялинці країни все ж таки буде різдвяна зірка замість капелюха

8839D4D3-EDA3-4243-9A68-7DCDCBD09240

Сьогодні з головної ялинки країни на Софіївській площі у Києві зняли дивнуватий капелюх, про це повідомив організатор Folk Ukraine новорічних та різдвяних свят на Софіївській та Контрактовій площах.

«Друзі! Новорічно-різдвяні свята ми повинні зустрічати в радості, мирі та сімейному затишку.  Чарівний капелюх на ялинці не мав на меті змінити ці цінності.  Тож сьогодні вранці капелюх ми зняли, а на його місці в переддень Святого Миколая засяє чарівна зірка»,-прокоментували у Folk Ukraine .

фото з ФБ Олександр Саган

Такий неочікуваний вибір новорічної прикраси на ялинці викликав шквал жартів та подиву у соціальних мережах, а особливо це рішення не сподобалося Православній церкві України, яка розповіла, як має виглядати ялинка.

«Ми не можемо не звернути на це увагу. Різдвяну зірку традиційно встановлювали на верхівках ялинок як символ Христа, Який народжується, приходить у цей світ. Адже саме Різдвяна зірка осяювала темне небо і сповіщала про народження Сина Божого. А який сенс Різдва має втілювати цьогорічний головний новорічний та різдвяний атрибут країни з капелюхом на верхівці?»,-прокоментували у ПЦУ.

Додамо, що головну ялинку обіцяють прикрасити до кінця тижня, на неї витратили майже 30 млн гривень. Засвічувати буде її голограма Святого Миколая, адже сам він перебуває на самоізоляції, біля ялинки буде розташовано 20 веб-камер. Спеціально розроблений софт дасть можливість усім охочим долучитися до святкування через свій телефон чи ноутбук. Цього року під час святкування Нового року та Різдва не буде фестивальних подій, не встановлюватимуть велику сцену, а також не відмовляться від фудкортів.