21.12.20201min

Літак з тілом Геннадія Кернеса приземлився в аеропорту Харкова

photo_2020-12-21_20-23-04

У VIP-терміналі харківського аеропорту зібралося усе найвище керівництво міста.

Похорон міського голови Харкова Геннадія Кернеса, який помер у берлінській клініці “Шаріте”, відбудуться в середу, 23 грудня, повідомив секретар міськради Ігор Терехов.  Церемонія прощання буде проходити того ж дня орієнтовно з 9.00 до 13.00. Труна з тілом буде розташована у фойє оперного театру. Мерія очікує дуже багато людей. Будуть вживатися заходи для дотримання карантинних обмежень – масочного режиму і соціальної дистанції. Крім того, відпрацьовуються заходи безпеки: біля театру чергуватимуть правоохоронці.

Кернеса вперше було обрано міським головою Харкова в 2010 році. 4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія вдруге визнала Кернеса обраним міським головою – за нього проголосували 60,34% виборців.

На сайті Харківської міськради вже зареєстровано 12 петицій з пропозиціями про те, як в місті увічнити пам’ять Геннадія Кернеса. Зокрема, їх автори пропонують: присвоїти ім’я Кернеса аеропорту; назвати на честь Кернеса зоопарк; перейменувати парк Горького у парк імені Кернеса; встановити Геннадію Кернесу пам’ятник у  центрі Харкова; перейменувати на честь Кернеса проспект Науки, Московський проспект або проспект Григоренка; перейменувати станцію “Держпром” у пам’ять про Кернеса.