21.12.20201min

Київська влада планує доплачувати лікарям по 5000 гривень

CDE1B57C-06EE-4242-A6D4-8809266CBF9C

ініціативою, щоб з січня наступного року з київського бюджету щомісяця додатково лікарі отримували 5000 гривень, медсестри – 4000, молодший медперсонал – 2000 гривень. Таке рішення може бути прийнято 22 грудня під час позачергової сесії Київради. Кличко висловив сподівання, що депутати  за підтримку лікарів, медсестер і молодшого медичного персоналу «без зайвого політиканства та маніпуляцій».

Під час онлайн-брифінгу столичний мер наголосив, що у державному  бюджеті, ухваленому парламентом минулого тижня, сфера охорони здоров’я не отримала належної фінансової підтримки і назвав таку ситуацію неприпустимою.  Профінансувати доплати планується за рахунок внесення змін до програми “Здоров ‘я киян”, щоправда, фактичні  джерела фінансування поки що незрозумілі.   Кличко лише повідомив, що  дав доручення Департаментам охорони здоров’я та фінансів КМДА опрацювати всі можливості та подати пропозиції до проекту бюджету столиці на наступний рік.