20.11.20201min

Кабмін звільнив главу Міненерго Буславець і призначив нового в.о. міністра Бойка

Кабмін звільнив главу Міненерго Буславець і призначив нового в.о

Кабінет міністрів 20 листопада прийняв рішення звільнити тимчасово виконуючу обов’язки міністерки енергетики  Ольгу Буславець і призначив новим міністром її заступника Юрія Бойка. Про це в Facebook заявив представник Кабміну в парламенті Василь Мокан.

Він зазначив, що на позачерговому засіданні уряд прийняв два проєкти постанов щодо кадрових рішень: про визнання таким, що втратив чинність, розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків міністра енергетики на Ольгу Буславець і про тимчасове покладення виконання обов’язків міністра енергетики на Юрія Бойка (заступник міністра енергетики).

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Facebook: головні бізнес новини

Бойко працював в енергетичній сфері 25 років.

Юрій Бойко (Фото: пресслужба ДП “Енергоринок”)

У 1995 році закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю “Автоматичне управління електроенергетичними системами”, кваліфікація – інженер-електрик. У нього також ступінь МВА (Міжнародний інститут менеджменту, 2002 р.) і кваліфікація фахівця-юриста (ЛНУ імені Івана Франка, 2013).

Перше місце роботи – енергетичний відділ головного енергетика Рівненського радіотехнічного заводу. Потім працював інженером-електриком ТОВ “Елвіс” (Рівне), інспектором інспекції енергонагляду в Ей-І-Ес Рівнеенерго.

З 2003 року працював директором Броварського району електричних мереж ВАТ “А.Е.С. Київобленерго”, потім – на керівних посадах цієї ж компанії у Києві.

У 2009-2011 роках був технічним директором, а пізніше і віцепрезидентом КК “Метрополія”.

З вересня 2011 року по жовтень 2012-го – технічний директор інжинірингової компанії Нові енергетичні технології (Київ).

З листопада 2012-го по жовтень 2014 року працював в.о. голови правління, а потім головою правління Чернігівобленерго.

З жовтня 2014 по травень 2020-го – заступник директора з економіки та фінансів ДП ​​”Енергоринок”.

Згідно з декларацією, зарплата Бойка за минулий рік в Енергоринку склала понад 5,8 млн грн, відсотки за депозитами – більше 180 000 грн. На рахунках у банках знаходиться близько $1,9 млн, 71 000 євро і близько 200 000 грн.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: тільки важливе

Наталия Софиенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

Ще по темі

Джерело