23.12.20201min

Інвестиційну привабливість України підвищують з допомогою гарних відеороликів, а з інфляцією борються твітами у Твіттері Президента

1(75)

Прессекретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель взяла участь в онлайн-зустрічі   в Американській торговельній палаті.

Основною темою розмови стала інвестиційна привабливість України. Мовляв, про Україну у світі ходить багато негативних міфів, які погано впливають на інвестиційний клімат в країні.  Мало тогою, що, за словами Мендель, близько 9 відсотків іноземців асоціюють Україну з Російською Федерацією, та ще й дуже негативний вплив на імідж України здійснює війна на сході, бідність та безробіття, анексія Криму, заворушення та нестабільність.  Виправити ситуацію, на думку Мендель, можна, якщо Україна припинить виправдовуватись.

Змінити це можна, якщо припинити виправдовуватись і почати задавати темпоритм і розповідати про те, якою Україна є насправді“, – сказала речниця глави держави і продемонструвала членам торгової палати художній промо-ролик про Україну, щоправда, перший раз зовсім без звуку, а вдруге лише частково зі звуком, та у поганій якості.

Крім того, прессекретарка  повідомила, що в Офісі президента ставлять за мету формування в інших країнах образу України, як незвіданої країни з великим потенціалом та миром. Здається на даний час вірним є лише образ незвіданої країни.

Також Мендель розповіла історію, як після призначення її прессекретарем Зеленського, вона двома твітами на офіційному Твіттері Президента врятувала країну від інфляції.

Я пам’ятаю, що я тоді була вперше на переговорах з Володимиром Зеленським і він тоді розповів, що в історії з ПриватБанком буде знаходитися на стороні народу і те, що Україна буде прямувати до Європейського союзу. Мені вдалося дати ці два твіти дуже швидко, їх підхопили майже всі іноземні медіа і я пам’ятаю, що в той час у нас дещо зростала інфляція, не колосально, але гривня слабшала і після цих двох твітів гривня знову стабілізувалася до попереднього рівня“, – вважає Мендель.

Цікаво, чи на наступній конференції Мендель розповість, що під час спілкування із представниками Американської торгової палати у самісінькому центрі Києва біля офісу будівельної компанії «Укрбуд» відбулась справжня війна зі стріляниною між молодиками спортивної статури у чорному? І чи вкладається ця подія у формування Офісом президента серед країн-партнерів позитивного образу України та у здатність Мендель впливати на геополітичні події одним лише твітом у Твіттері Президента?