24.12.20201min

Голову Конституційного суду України викликають в Офіс генерального прокурора для вручення підозри

IMG_3661

Вручити підозру Олександру Тупицькому  планують зранку 28 грудня  у кабінеті виконуючого обов’язки генпрокурора Романа Говди. Чого саме вона стосуватиметься – наразі не розголошується.

Український політолог Ігор Петренко прокоментував  ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук. «Думаю, що цей маховик буде й далі розкручуватись і Тупицький навряд чи відскочить. Зокрема, у ДБР до Тупицького чимало запитань, ще й масла у вогонь підлили «Схеми»

Нагадаємо, 29 жовтня Державне бюро розслідувань викликало Тупицького на допит у справі про вплив на діяльність господарських судів заради винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів. Проте голова Конституційного суду на допит не з’явився. Також вже 3 листопада на брифінгу Олександр Тупицький заявляв, що йому хочуть вручити підозру в зраді з провадження, яке відкрили через операції з купівлі землі в Криму. Крім того, як стверджував Тупицький, проти нього хочуть порушити нові справи.