08.12.20201min

Британія перша починає масову вакцинацію проти COVID-19

photo_2020-12-08 10.44.55

8 грудня у Великій Британії розпочинається вакцинація проти коронавірусу  SARS-CoV-2, який з’явився в людській популяції близько року тому і з того часу забрав понад 1,5 млн життів тільки офіційно. Велика Британія першою серед західних країн починає вакцинацію від коронавірусної інфекції. Як повідомляє CNN, щеплення вакциною компаній Pfizer/BioNTech стартує в Англії, Уельсі та Шотландії. Першими вакцину отримають жителі будинків престарілих та працівники хоспісів. Особливості цієї вакцини в тому, що її необхідно зберігати при -70 градусах за Цельсієм і давати кожному пацієнту дві дози з інтервалом у три тижні. Офіційні представники охорони здоров’я Великої Британії очікують до кінця грудня до 4 мільйонів доз вакцини Pfizer/BioNTech, яка забезпечує до 95% захисту від COVID-19. На сьогодні уряд придбав 40 мільйонів доз вакцини Pfizer/BioNTech, чого вистачить для щеплення 20 мільйонів людей або третини населення країни.  Нагадаємо, 4 грудня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав технічні документи для отримання вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX. Згодом він повідомив, що йдеться про 8 млн доз препарату, а перші постачання в Україну відбудуться вже у 1-му кварталі 2021 року.