07.12.20201min

Суд розглядає апеляцію на арешт Антоненка у справі Шеремета (Відео)

photo_2020-12-07_14-05-02

Сьогодні Київський апеляційний суд почав розгляд апеляційної скарги захисту Андрія Антоненка, який проходить обвинувачуваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Адвокати Антоненка вимагають зміни запобіжного заходу свого підзахисного, якого ось вже рік утримують під вартою. Як повідомляють з місця подій наші кореспонденти, ще до початку  судового засідання будівлю суду взяли під посилену охорону., поруч стоять щонайменше п’ять автобусів з правоохоронцями.  Між тим, під будівлею почали збиратися активісти на підтримку Антоненка. Нагадаємо,  музиканта Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко та військового медика Яну Дугар  затримали у грудні  2019 року за підозрою в причетності до вбивства Павла Шеремета.  Спочатку, за версією слідства, Антоненко був «організатором» вбивства Шеремета, Кузьменко – безпосереднім виконавцем, а Дугар «проводила розвідку» навколо місця злочину. Півроку тому підозри затриманим були змінені. Антоненко  став не організатором, а виконавцем за попередньою змовою, Кузьменко – виконавцем, а Яна Дугар – пособником.

Відео з youtube-каналу «СЕНС Консалтинг»