10.12.20202min

Адвокат Сергій Войченко: «Міністри, яких ми заслужили»

2383A922-FA3A-4F6D-83AA-3E95863651C1

Теперішня влада продовжує пробивати дно. На своїй сторінці в Facebook Міністр інфраструктури України радіє тому, що Кабінет Міністрів умисно не виконує рішення суду, – до чого він підбурював своїх колег (див. статтю 382 КК України), – яке було залишено в силі Верховним Судом. Кабінет Міністрів програв, причому з тріском, відповідачами там ще були і Міністерство інфраструктури, і “Укрзалізниця”, і “Південна залізниця” – програли вони всі вчотирьох. Але радіти тому, що рішення суду не виконується, може лише людина з абсолютним правовим нігілізмом. Хтось чекає порядку в державі ? Хтось говорить про якусь законність? Представник виконавчої гілки влади прямо поливає брудом рішення судової гілки влади, яке зобов’язаний виконувати. Європа ? Права людини ? Доступ до правосуддя ? Навіть не дика Африка.

Комусь з міністрів сподобалось, а комусь ні, а хтось ляпнув, причому бездоказово, що давайте не будемо. Звичайно, за невиконання рішення суду будуть виплачуватися кошти, але не з їхніх кишень, що дуже прикро. Тому, мабуть, це публічний заклик для всіх громадян України – якщо вам не подобається рішення суду, то не виконуйте його. Я так це розумію в інтерпретації міністра. Якби я був Президентом, то після такого міністр вже б писав заяву на звільнення.

Це рішення суду є результатом плідної роботи  Адвокатського об’єднання “Войченко і Дульський“,  суди тривали з 2014 року, справу ми з Олександром Дульським  почали ще супроводжувати за рік до створення адвокатського об’єднання, нам є чим пишатись, наш Клієнт переміг.

На відміну від Міністра інфраструктури, який може радіти лише з того, що він умисно не виконує рішення суду і підбурює інших до цього. Він мовчить про проблеми в інфраструктурній галузі, він не розповідає про відсутність досягнень на посаді міністра, не розповідає з чим закінчує міністерство 2020 рік, бо немає чим хвалитися. Про стан речей і в Міністерстві, і в “Укрзалізниці” знає кожний українець і розуміє, що все лише погіршується.

Звичайно, такі заяви Криклія очевидно оцінить і Європейський суд з прав людини і призначить компенсацію за такі дії держави нашому Клієнту. Це називається «міністри, яких ми заслужили».

Цікаво, а от як Криклій в суді доведе кумівство? Роздруківкою чуток ?

Наш Клієнт не є кумом того про кого згадує Криклій. Але це вже інша історія …